Avondfotografie rond Rotterdam

Ik ben vandaag met mijn maatje Edwin van Laar op pad geweest naar Historisch Delfshaven in Rotterdam, Hellevoetsluis en Schiedam en weer terug naar Historisch Delfshaven voor een leuke combinatie van dag- en avondfotografie. We begonnen de dag met een heerlijke lunch en een fijn gesprek in Café Soif. We liepen over de Aelbrechtskolk om foto’s te maken van een fraaie historische wand en de Oude of Pelgrimsvaderkerk.
Hier een tweetal foto’s van de historische wand in Historisch Delfshaven in zwart-wit. Op de tweede foto staat rechts de Oude of Pelgrimsvaderkerk.

Historische Delfhaven, Rotterdam in zwart-wit.
Historisch Delfshaven in Rotterdam in zwart-wit

De oude of Pelgrimsvaderskerk heeft een zeer interessante geschiedenis. De zogenaamde de Pilgrim Fathers zijn vanuit deze kerk vertrokken naar de “Nieuwe Wereld”. Deze “Fathers” worden ook wel beschouwd als de grondleggers van de Verenigde Staten van Amerika.

oude of pelgrimvaderskerk in historisch Delfshaven in Rotterdam

En een stukje verder op namen we de Wind Korenmolen de Distilleerketel op de korrel. Hier komen we later in de avond nog terug.
Wind Korenmolen de Distilleerketel

Op de weg terug naar de auto liepen we langs de Coolhaven. Deze scene leende zich uitstekend voor een foto in zwart-wit.
Coolhaven Rotterdam in zwart-wit

Vervolgens zijn we naar Hellevoetsluis gereden om de vuurtoren te fotograferen in het zogenaamde “blauwe uurtje”. De lucht was niet helemaal in ons voordeel maar gelukkig trok het aan de horizon nog open om nog wat kleur aan de foto’s te geven en kon ik deze twee foto’s maken.

Vuurtoren van Hellevoetsluis in het blauwe uur

Vuurtoren van Hellevoetsluis in het blauwe uur

Na het maken van deze foto’s hebben we heerlijk gegeten in Restaurant Aquarius. Dit restaurant ligt naast de kade waarop wij de vuurtoren hebben gefotografeerd.

Op de weg terug naar Historisch Delfshaven zagen we vanaf de A4 (komende uit de Beneluxtunnel) een indrukwekkend schip liggen. We zijn de snelweg af gegaan en hebben een paar mooie foto’s kunnen maken in de Wiltonhaven van de Aeger, het diepwaterconstructieschip van Heerema Marine Contractors uit Leiden, en van twee schepen in het (droog)dok van Damen Shiprepair

Aegir in de Wiltonhaven

Damen Shipsrepair, Wiltonhaven

Tenslotte zijn we nog terug gegaan naar de Wind Korenmolen de Distilleerketel om deze in de avond te fotograferen.
Wind Korenmolen de Distilleerketel
Leuk detail is dat als ik in LightRoom de kleurbalans aanpas op de witte bestelbus naast de molen, de foto een soort-van-blauwe-uurtje-foto wordt……
Wind Korenmolen de Distilleerketel