Zware storm over Nederland

 Op donderdag 18 januari 2018 trok een zeer zware storm over Nederland. Ik was die dag vrij en wilde de vuurtorens op de zuidpier van IJmuiden vastleggen in deze storm. Het viel nog niet mee om er te komen…..omgewaaide vrachtwagens en omgewaaide bomen maakten dat ik flinke omwegen moest maken. En ook ter plekke viel het nog niet meer om tegen de wind in naar de pier te lopen.
De storm duurde niet al te lang en vanwege alle omleidingen arriveerde ik na het hoogtepunt van de storm op de pier. Maar erg was dat niet….de golfslag op pier was juist op dat moment het mooist. Althans dat begreep ik van enkele meteorologen van het KNMI en Weerplaza die ook op de pier waren en ik had een zeer informatief gesprek met hen. Op de website van het KNMI staat een mooi verslag van deze storm.
Genoeg gepraat….tijd voor foto’s.

storm op de zuidpier van IJmuiden

Storm op de Noordpier van Ijmuiden, gezien vanaf de zuidpier

En omdat een moment-opname ook maar een moment-opname is hieronder een drietal “filmstrips” met water dat over de vuurtorens slaat.

Storm op de zuidpier van IJmuiden

storm op de zuidpier van IJmuiden

storm op de noordpier van IJmuiden, gezien vanaf de zuidpier

Daarna ben ik naar Schiphol gereden om spectaculaire landingen te kunnen vastleggen…ook hier speelde omgewaaide vrachtwagens op de A9 en A5 een rol…ik was er pas nadat de storm grotendeels was geluwd. Meer in mijn volgende blogpost.